Operational Risk Manager Credit Review - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 23-04-2019
 • Vacancy number: 21302

In het kort

Risico’s beheersen? Business lines in binnen- en buitenland maar ook Senior Management en ExCo adviseren? Bankprocessen nog beter en veiliger maken? Bij OpRisk mag je overal adviseren; zolang je risico’s bespreekbaar en transparant maakt. En dat alles doen we in een groot zelforganiserend team. Ben je samenwerking - en veranderingsgericht, resultaatgericht en analytisch? Ben je representatief en impactvol? Daar moet je wat mee doen!

Je werk

Binnen Operational Risk Management & Control zijn 2e lijns risicomanagementactiviteiten ondergebracht, met als doel te borgen dat ABN AMRO wereldwijd ‘in control’ is met betrekking tot al haar operationele risico’s. Als kennis- en expertise centrum is ORMC verantwoordelijk voor het bewerkstelligen van een cultuur die als doel heeft de operationele risico’s van de bank  te identificeren, te evalueren, te monitoren, te testen en waar mogelijk te mitigeren zodat de organisatie haar waarden, reputatie en medewerkers optimaal beschermt.

Je wordt onderdeel van de ORMC Cirkel die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van Operational Credit Risk Assessments. Hier voer je onderzoeken uit naar de kwaliteit van het kredietrisico beheersingsproces binnen de diverse bedrijfsonderdelen van de bank, waarbij je operationele kredietrisico’s identificeert en in goed overleg komt met voorstellen om deze te mitigeren. Op deze wijze help je de bank bij het voorkomen van onnodige verliezen.

Je volgt de ontwikkelingen op krediet risicogebied op de voet. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de onderzoeksplanning van je Cirkel. Daarom overleg je regelmatig, pro–actief, met diverse stakeholders binnen onder andere Risk Management (committees), de Business, en Audit. Je vertegenwoordigt ORM in het geval van vragen of verzoeken van   Toezichthouders. Je voert, zelfstandig of in teamverband, onderzoeken uit waarbij jij als onderzoeksleider eindverantwoordelijk bent voor het onderzoeksresultaat. Je beoordeelt kredietprocessen van complexe en gespecialiseerde –veelal Corporate- portefeuilles, ook internationaal. Je bent in staat adviezen op alle niveau’s binnen de organisatie duidelijk over te brengen en het belang van geconstateerde issues op overtuigende wijze kenbaar te maken.

Verder:

 • Ben je onderdeel van een multidisciplinair team.
 • Treedt je veelal op als coördinator binnen werkgroep/ projecten/ multidisciplinaire teams en ben je eind verantwoordelijk voor het op te leveren resultaat.

Je profiel

Je durft een standpunt in te nemen, maar hebt ook oog voor dat van een ander. Je bent gedreven, analytisch, en zelfkritisch. Je hebt impact, neemt initiatief en verantwoordelijkheid en handelt zelfverzekerd. Ook ben je in staat om te opereren binnen een dynamische omgeving en toon je hierbij ondernemerschap en leiderschap.
 

 • Academische opleiding, bij voorkeur gevolgd door een master of post doctorale opleiding op het gebied van accountancy, controlling, bedrijfseconomie, bedrijfskunde of equivalente opleidingen.
 • Minimaal 12 jaar relevante werkervaring in bij voorkeur 1st en 2nd Line of Defence en gedegen kennis van de organisatie, bankproducten, processen en risicomanagement en betrokken wet- en regelgeving.
 • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring in kredietanalyse en/of krediet risicobeheer in een internationale context, op het gebied van commercial banking, corporate banking en/of FR&R.
 • Gedegen kennis en affiniteit met (operationeel) risico management en de business(es) binnen het betreffende focusgebied.
 • Uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden, waarbij je inmiddels ruime ervaring hebt hoe deze zelfstandig op diverse niveaus binnen de organisatie succesvol in te zetten.
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

We bieden

Een unieke werkomgeving! We zijn de eerste afdeling binnen de tweede lijn die volledig zelf organiserend werkt. Dat wil zeggen: geen hiërarchie, elkaar beoordelen op basis van een ‘360 graden feedback’. En dit alles met authentieke mensen, met unieke talenten en met de drive om ABN AMRO iedere dag een beetje beter te maken. De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en de ruimte om te groeien in een leuk, enthousiast en ambitieus team. We hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat je zowel vertrouwen als ruimte krijgt om nog verder te groeien als professional. Daarnaast krijg je:

 • Een bruto jaarsalaris gebaseerd op salarisschaal Hay 13, op basis van max 36 uur.
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen

Interesse?

Interesse? Reageer dan online op deze vacature. Meer informatie nodig neem dan contact op met Martine Zwiers +31 610971639,  Mariska Huisman +31 627505141), of Frederik van Zeggeren voor de procedure: +31 650579532, Talent Aquisition Specialist.

We maken graag kennis met je.   

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies