Principe-akkoord CAO ABN AMRO

Press release -

Na intensieve onderhandelingen hebben ABN AMRO en de vakbonden FNV Bondgenoten, De Unie, CNV Dienstenbond en BBV in de nacht van maandag op dinsdag een principe-akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor alle medewerkers van de bank.

In deze CAO worden de arbeidsvoorwaarden van ABN AMRO en voormalig Fortis Bank Nederland geharmoniseerd. Daarnaast krijgen medewerkers per 1 januari 2011 een loonsverhoging van 1% en per 1 juli 2012 een verhoging van 2%.

Alexandra Philippi, directeur Human Resources: “We zijn verheugd over het bereikte resultaat. Er was bij zowel ABN AMRO als bij de vakbonden de wil om er spoedig uit te komen. Dit is belangrijk voor onze medewerkers en een belangrijke stap in de integratie."

De nieuwe CAO loopt van 1 maart 2010 tot 1 januari 2013. De geharmoniseerde arbeidsvoorwaarden gaan in per 1 januari 2011.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

ABN AMRO Bank Press Office
pressrelations@nl.abnamro.com
+ 31 (0)20 6288900

Persbericht​ (PDF 17 KB)

Documents

Read more about

Join the discussion

ABN AMRO would like to know your opinion, so below this article you can react to this article via Disqus. By doing so, you agree to the conditions for reacting to articles on our website.

Filter on