Proposition manager Beyond Banking partnerships - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 09-01-2020
 • Vacancy number: 24522
In het kort

Beyond banking proposities middels partnerships zijn van strategisch belang voor de realisatie van de strategie van ABN AMRO Commercial Banking. Je kunt hierbij denken aan alles dat onze zakelijke klanten helpt/ontzorgt bijvoorbeeld innovatieve boekhoudoplossingen, cyber security, deal platform, digitaal legal platform of verduurzaamingstooling. Na succesvolle innovatietrajecten door het innovatieteam ‘Reinventing Customer Experience - Entrepreneurial Dream’ (RCX ED team) en partnership deals door ‘Strategic Partnerships’ team (SP team) is het nu tijd voor de volgende stap: (professionaliseren van het) schalen van non-banking proposities.

Jij bent hierbij de spil en regisseur. Je hebt je sporen verdiend op het gebied van in de markt zetten en schalen van nieuwe, innovatieve proposities. Je hebt ervaring met uitwerken van marketingstrategie, contentstrategie, inzet van diverse marketingmiddelen. En je bent in staat om je te bewegen in een grote corporate waar je de inzet van de verschillende skills in de organisatie op gebied van marketing, communicatie, sales, UX, CX voor jou producten aanstuurt. Hierin neem jij de lead en overlegt met de collega’s van de diverse afdelingen over het wat en hoe. Samenwerken is hierbij de sleutel tot het succes en een van je sterke eigenschappen.

Spreekt dit je aan? Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

 

Je werk

Het lanceren en schalen van non-banking proposities. Op verschillende domeinen. En alles wat daarbij komt kijken. Dat is de focus van je werk. Je zet innovatieve diensten in de markt samen met onze partners. Dit zijn meestal (fin)techs, bigtechs en techbedrijven op gebied van verduurzaming. Om je een beeld te geven wat je gaat doen vindt je hieronder een aantal activiteiten van je werk:
 

 • Marketingstrategie en salesstrategie/plan
 • Doelgroepomschrijving (samenstelling, kenmerken en behoeften)
 • Waardepropositie beschrijving (klantprobleem, oplossing, USP, concurrentieanalyse)
 • Marketing en communicatiemiddelenmix
 • Opzetten en aanjagen sales
 • Budgettering per fase (implementatie, launch en scaling)
 • Salesdoelstellingen, KPI’s
 • Monitoring van KPIs
   

Je start niet met niets maar borduurt voort op het werk dat door het RCX team en SP team is gedaan. Je maakt niet alleen plannen maar voert ze samen met de desbetreffende collega’s uit. In jouw rol zal je 1-3 trajecten tegelijkertijd aansturen, afhankelijk van de fase van een propositie.

 

Je werkomgeving

De noodzaak tot het versnellen van digitalisering, innovatie en verduurzaming is verankerd in de bankbrede strategie Bij het realisatie van de strategie spelen het RCX ED team en SP team een cruciale rol. De kracht is dat deze teams multi-disciplinair samenwerken.

De lead tussen de teams wisselt tijdens een traject afhankelijk van de fase waarin het zit. In de laatste fase (scale) ligt de lead uiteindelijk bij jou. Maar wordt je nog steeds geholpen. In deze fase realiseer je de launch en scaling van het partnership. Samen met collega’s binnen ABN AMRO en de partner(s). Je collega’s zijn energiek en erg gedreven om ‘iets nieuws’ vanaf de grond op te bouwen. Dat zorgt voor veel flexibel, exploratief en co-creatief werken: brainstormen, verkennen, experimenteren, executeren, leren en weer aanpassen. Persoonlijke ontwikkeling ligt op een hoog niveau.

Je bent al in een vroegtijdig stadium bij de trajecten betrokken om de scaling-fase voor te bereiden. In de scaling fase werk je uiteindelijk vooral met collega’s van Marketing, Interne Communicatie, Events, Branding, E-commerce, Online Channels, Business Contact Centre, Commercial Business lines en uiteraard de externe (fintech) partner.

Het opzetten van een partnership van idee tot deal closing - duurt gemiddeld negen maanden. Dan start de launch van de propositie. Je ziet dus snel resultaat van je werk. Wat het extra aantrekkelijk maakt is dat jij werkt aan high-impact en innovatieve trajecten. Je maakt onderdeel uit van het Propositieteam dat bestaat uit drie senior professionals. Jullie delen dezelfde achtergrond in het lanceren en schalen van proposities. Dit team valt binnen het SP team, dat onderdeel is van de afdeling Strategy, direct onder de CEO van de business line.

Vanwege het strategische belang is een Partnership Board opgezet. In deze board zitten onder andere de business line CEO en CFO en MD Digitalisation. Hier presenteer jij jouw trajecten en bespreekt de voortgang.

Je profiel

Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico's. Je ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend en je weet het beste uit een team te halen. Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:

 • WO en minimaal 6 jaar relevante werkervaring;
 • Creatief, zelfstandig en hands-on;
 • Ervaring met nieuwste toepassingen in (online) sales en marketing domein (B2B/B2C);
 • Kennis van Customer Journey verbetertrajecten,
 • Kennis en ervaring met (ontwikkelen van) commerciële concepten;
 • Ervaring met het launchen en schalen van proposities;
 • Kennis en ervaring op gebied van marketing, e-commerce en sales;
 • Analytisch en organisatie sensitief;
 • Affiniteit met werken in innovatieve, corporate omgeving;
 • Uitstekend in stakeholdermanagement: stevig waar nodig, altijd verbindend.
We bieden

De functie biedt veel vrijheid om zelfstandig met je teams de projecten uit te voeren. Je bouwt hiermee aan de versnelling van digitalisering en innovatie binnen ABN AMRO. En aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Alle trajecten zijn innovatie en high-impact en kennen grote zichtbaar bij senior management. Dit zorgt op termijn voor goede doorgroeimogelijkheden naar andere onderdelen binnen de bank.

EUR 92.000-100.000 bruto salaris (all-in / 40 uur) afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast ontvang je een vervoersbudget van EUR 9.320 bruto. Indien je niet kiest voor leaseauto is dit vrij besteedbaar.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature en stuur je CV en motivatiebrief in. We maken graag kennis met je.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies