Relatiemanager Commercial Banking Clients Agrarisch - Eindhoven

Apply
 • Posting Date: 10-01-2020
 • Vacancy number: 24122
In het kort

Als Relatiemanager Agrarisch met focus op de varkenshouderij bedien je jouw eigen portefeuille met agrarische klanten. Je bent het gezicht binnen de sector. Je optimaliseert de resultaten van je portefeuille en individuele klanten, onder meer met selectieve acquisitie en vooral verdere cross- en deepselling. Je streven: een duurzame lange termijnrelatie met onze klanten. De belangen van de klant staan centraal, maar deze moet je wel zorgvuldig afwegen tegen het belang van de bank en verschillende betrokken stakeholders. Je hebt van nature een enorme passie voor de agrarische sector, bent hier in opgeleid en hebt bij voorkeur een agrarische achtergrond.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! 

Je werk

Je belangrijkste verantwoordelijkheid: de klant adviseren. Geen probleem voor jou, je kent de vraagstukken die leven in onze sector. Je beheert een portefeuille van zo’n 60 klantcomplexen. Door middel van strategisch denkwerk en jouw kennis van onze producten bied je de klanten altijd een oplossing op maat – hoe complex ook. Hierbij houd je voortdurend de behoefte en het klantbelang in het oog, en weeg je die zorgvuldig af tegen de belangen van de bank. Verder blijf je jouw portefeuille uitbouwen bij bestaande klanten, dit doe je middels cross- en deepsell. Binnen je portefeuille houd je klanttevredenheid, rendement, risicobeheer en marktaandeel scherp in de gaten; waar nodig stuur je bij. Met interesse volg je de ontwikkelingen binnen de agrarische sector en dan specifiek in de intensieve sectoren en denk je constant na over de invloed ervan op je klanten en de bank. Hiermee vergroot je continue jouw agrarische sectorkennis.

Je werkomgeving

­ABN AMRO is een toonaangevende zakenbank in Nederland. De businessline Commercial Banking richt zich op organisaties met een omzet tot 250 miljoen euro. Met onze diepgaande klant- en sectorkennis bieden we onze klanten een breed palet aan producten en diensten, standaard én op maat. Deze blijven we constant vernieuwen en verbeteren, gedreven door digitalisering, technologische ontwikkeling en nieuwe klantbehoeften.

Je bedient agrarische klanten in de regio Zuid Nederland. Hiervoor is het belangrijk om zicht- en benaderbaar te zijn, voor klanten én collega’s. Je bent in staat om ook over zaken als optimalisatie van het verdienmodel, duurzaamheid en bedrijfsopvolging in gesprek te gaan met klanten en prospects. Je krijgt ondersteuning van een sectoraal team van Assistent Relatiemanagers en rapporteert aan de Sector Manager Agrarisch. In jouw team zitten circa 10 collega’s, waarmee je goed samenwerkt.

Je profiel
Je ondersteunt onze cultuurprincipes en draagt ze uit naar klanten en collega’s: Crazy for Clients, I am Team, Be a Explorer, Give Trust en Are you in. Je bent klantgericht, gedreven om te vernieuwen en te verbeteren. Als ondernemer binnen de bank heb je oog voor commerciële kansen én risico’s. De agrarische sector en de klanten hebben voor jou geen geheimen. Je bent een teamspeler en gaat dus voor het beste teamresultaat! Samenwerken met anderen? Vanzelfsprekend!
Denk je dat je bij ons past? Check je profiel.
 
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een agrarische opleiding.
 • Commerciële ervaring en klantfocus.
 • Minimaal 2 jaar ervaring in de zakelijke financiële dienstverlening.
 • Kennis van de visie en strategie van ABN AMRO, specifiek van Commercial Banking.
 • Diepgaande kennis van zakelijke kredietverlening, riskmanagement en ervaring met financieringsconstructies.
 • Kennis van commerciële en maatschappelijke ontwikkelingen binnen de Nederlandse bancaire markt.
 • Kennis van de agrarische sector, de structuur en organisatie ervan, de marktpartijen en relevante wet- en regelgeving. Hierbij specifiek gericht op de intensieve sectoren waaronder de varkenshouderij.
We bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien.
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven.
 • Een team van gepassioneerde collega’s met zeer diepgaande kennis van de agrarische sector, met vaak één of enkele subsector specialismes.
 • Een mooie marktpositie, welke we met zorg in Nederland hebben opgebouwd.
 • Een efficiënte organisatie waarin we elkaar helpen en waarin we continue bezig zijn om met behoud van de goede NPS te werken aan optimalisering van de financiële KPI’s van onze bank.
 • Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken, in Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan snel op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Frank Maes, Sectormanager Agrarisch op telefoonnummer: 06-53548834 of per e-mail: frank.maes@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je!

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies