Legal Counsel Lending / Wft / Consumenten (Amsterdam) - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 06-01-2020
  • Vacancy number: 19473
In het kort

Wil jij het recht praktisch toepassen in de sterk veranderende bankensector waar wet- en regelgeving steeds belangrijker wordt? En in een professionele en collegiale omgeving?
Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Kijk of je jouw doelen bij ons kunt verwezenlijken!

Je werk

Je werkzaamheden als Legal Counsel zijn zeer divers en betreffen onder andere advisering over wet- en/of regelgeving en marktontwikkelingen, begeleiding bij rechterlijke procedures, verzoeken van toezichthouders en berichtgeving in de media. Je bent een sparringpartner voor je interne klant en actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en processen. Ook op het terrein van digitalisering. Je speelt een belangrijke rol als het gaat om het in kaart brengen van de risico's van de bank en helpt risico's te vermijden. Als juridisch expert ben je actief betrokken bij bankbrede projecten.

Je werkomgeving

Het Lending team maakt onderdeel uit van de Legal afdeling die op een centrale locatie in Amsterdam de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank ondersteunt bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. We signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en analyseren jurisprudentie. Ook stellen we (standaard) documentatie op, beoordelen we producten en diensten van de bank en begeleiden we gerechtelijke procedures.
De Legal afdeling bestaat uit circa 120 juristen. In het Lending team zitten circa 20 juristen, waarvan een aantal in een hecht verband werken voor de business op het gebied van kredietverlening aan consumenten en kleinzakelijke klanten, zowel door de bank als haar dochters, zoals ICS en Alfam.

Je profiel

Een praktische jurist met een visie op rechtsontwikkeling en gevoel voor de maatschappelijke rol van de bank en haar positie ten opzichte van consumenten. Je bent collegiaal, hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent gewend om zelfstandig en in teamverband te werken en overtuigt anderen van je standpunten. Je vindt het leuk om met de business samen te werken ten behoeve van de dienstverlening op het terrein van kredietverlening door de bank.
Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

  • Een afgeronde WO studie rechten.
  • 3-5 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist.
  • Kennis/ervaring op het gebied van financiële toezichtswetgeving en kredietverlening.
  • Uitstekende schrijf- en adviesvaardigheden, in het Nederlands en Engels.
  • Competenties: flexibel, praktisch, multitasker.
We bieden

Een uitdagende juridische functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op van de bank en haar dochters. Je komt terecht in een professionele, informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé goed wordt bewaard. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en biedt je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits waarmee je voor een groot gedeelte je eigen voorwaarden kunt bepalen. Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken.
In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel. 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Ninette Giphart, Department Head Legal, ninette.giphart@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je.