BI Specialist/Data Analist - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 26-11-2019
 • Vacancy number: 23693
In het kort

Bij ABN AMRO lopen veel datastromen: bijvoorbeeld over klanten, verschillende markten, sectoren en webpagina’s. Je collega’s en jij brengen deze informatie samen in overzichtelijke rapportages en dashboards. Hierbij focussen jullie specifiek op klanten, producten en processen binnen de zakelijke bank. Samen met de opdrachtgever richt je deze managementinformatie in. Met jouw skills op het gebied van samenwerking ben je constant op zoek naar afstemming tussen bankafdelingen aan zowel de business- als IT-kant. De focus voor deze vacature ligt op het Digitale vlak.

Je werk

De afdeling Client Analytics is het expertisecentrum op het gebied van managementinformatie en advanced analytics binnen de zakelijke bank. Jij aggregeert en combineert je data uit verschillende bronnen – intern en extern. Is de juiste data niet voorhanden? Dan bedenk je met de data engineer hoe jullie hieraan komen en verzamelen jullie deze zelf.

De data stel je beschikbaar via rapportages en dashboards op maat. Die voorzie je van onder meer aansprekende layout en trendanalyses. Deze uitgebreide basis vormt het fundament voor jouw advies. Door constant in gesprek te zijn met je stakeholders, sluit je informatie naadloos aan op de behoefte van de klant. Zo maak je het managers en opdrachtgevers mogelijk om factbased besluiten te nemen en sales funnels optimaal in te richten.

Je werkomgeving

ABN AMRO is een toonaangevende zakenbank in Nederland. De businessline Commercial Banking richt zich op organisaties met een omzet tot 250 miljoen euro. Met onze diepgaande klant- en sectorkennis bieden we onze klanten een breed palet aan producten en diensten, standaard én op maat. Deze blijven we constant vernieuwen en verbeteren, gedreven door digitalisering, technologische ontwikkeling en nieuwe klantbehoeften. De businessline Corporate & Institutional Banking richt zich op organisaties met een omzet boven de 250 miljoen euro. Met CIB willen we een bank zijn die niet alleen getypeerd wordt door winst en tevreden klanten, maar ook door de impact die we hebben op grotere maatschappelijke thema’s. Daarom focussen we op 3 gebieden waar we directe en duurzame invloed hebben om de ultieme sectorbank te worden: Energy Transition, Sustainable & Selective International Growth and Digitisation & Innovation.

Op ons hoofdkantoor in Amsterdam werk je samen met ruim tien andere data analisten. Jullie team valt binnen Client Analytics, waar zo’n 28 collega’s agile werken. Binnen het team wordt op kleine en grote projecten veel samen gewerkt om met slimme oplossingen zo goed mogelijk onze klanten te bedienen. Het is een open team met een goede sfeer waar veel nadruk ligt op jezelf ontwikkelen om nog beter te worden.

Je profiel

Je bent klantgericht, analytisch en perfectionistisch, mét realiteitszin. Als ondernemer binnen de bank heb je de drive en zie je de kansen om constant zowel de oplossingen voor de klant als jezelf te vernieuwen en verbeteren. Maar: je verliest nooit de risico’s uit het oog. Als teamspeler is samenwerken je tweede natuur. Je vindt het leuk om hard te werken in een hectische omgeving, maar kunt het werk van tijd tot tijd ook relativeren.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • WO werk- en denkniveau.
 • Adviesvaardigheden.
 • Optimale kennis van en ervaring met Digital analytics-tools (bijvoorbeeld Google Analytics of Adobe Analytics)
 • Optimale kennis van en ervaring met BI-tools (bij voorkeur PowerBI)
 • Kennis van en ervaring met databewerking, -warehouses, -kwaliteit en -analyse.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een must.
We bieden
 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan snel op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Bien Bosch, manager Data Analytics: bien.bosch@nl.abnamro.com. We maken graag kennis met je.

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies