Business Developer / Consultant - van strategie naar beleid naar marktkansen voor zakelijk krediet - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 09-12-2019
  • Vacancy number: 23330
In het kort

Vanuit de strategie van corporate credits kijk jij naar het te volgen beleid. Welke (nieuwe) producten en oplossingen moeten er gerealiseerd worden? Ook vanuit wet- en regelgeving. Jij bedenkt en komt met ideeën. Samen in een team zet je kansen om in concrete oplossingen op het gebied van kredieten.

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Jij ontwikkelt nieuwe en verbeterde proposities die de toekomstige behoeftes van onze klanten invullen en hun verwachtingen overtreffen. Je bent end-to-end verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe proposities, producten en diensten.  Naast het ontwikkelen van nieuwe proposities houd je je bezig met innovatie op het gebied van financieren, verbeteren van de customer experience, product reviews, portfolio management en het optimaliseren van producten en processen waarbij je voldoet aan relevante wet- en regelgeving. Je stuurt strategische adviestrajecten aan: van probleemanalyse, identificatie van oplossingsrichtingen tot en met implementatie daarvan. Vaak hebben projecten een IT component, waarbij je nauw samenwerkt met de Delivery teams en IT om tot implementatie te komen.

Je werkt mee aan het ontwikkelen van nieuwe visie en strategie over de producten heen en werkt hierbij nauw samen met je collega’s. Je zorgt dat je op de hoogte bent en blijft van relevante wet- en regelgeving en helpt dit te vertalen naar beleid en producten. Je zorgt voor een transparant en consistent beleid rondom de producten en draagt dit uit.

Je werkomgeving

Het Corporate Credits Grid zorgt ervoor dat elke onderneming ABN AMRO ervaart als partner bij het verwezenlijken van haar dromen en ambities door relevant advies en passende financieringsoplossingen.

Bij Corporate Credits werk je met 150 ambitieuze collega’s (Business en IT) die een passie voor kredieten delen en zorgen voor  nieuwe online kanalen, nieuwe financieringsoplossingen, een nieuw platform voor het aanvragen en beheren van maatwerk financieringsoplossingen en het optimaliseren van processen, producten en prijsstelling. We realiseren de change en kijken continu naar verbetermogelijkheden voor de klant en in de markt.

We bedienen primair de klanten en collega's bij Commercial Banking en Corporate & Institutional Banking. Samen met onze collega’s zorgen dat we de competitie (andere banken en Fintechs) kunnen verslaan. Om dit te kunnen doen werken we, naast vele collega’s in de Business, nauw samen met collega’s binnen o.a. Risk, diverse Functions afdelingen en Retail.

Je profiel

Om de zakelijke klant toegevoegde waarde te kunnen bieden, moeten we onze bestaande producten en processen zorgvuldig beheren en continu verbeteren. Daar hebben we inhoudelijke pitbulls voor nodig: collega’s die zich in een product of portefeuille vastbijten en niet meer loslaten. Tegelijkertijd moeten nieuwe proposities goed in elkaar zitten en aansluiten bij de behoeften en wensen van de klant. Wij vragen jou om precisie, creativiteit, inlevingsvermogen en brede kennis van nieuwe mogelijkheden in de markt. Met jouw omgevingsbewustzijn weet je de effecten in te schatten op onze business en de klant. Je presenteert je ideeën op een overtuigende manier én met impact. Denk je dat je bij ons past?

Check je profiel:
- Wo werk- en denkniveau
- Sterke consultancy en projectmanagement vaardigheden
- Ervaring binnen de (zakelijke) kredietverlening en de ontwikkelingen in de markt
- Je vindt het leuk om data analyses te doen
- Neemt eigenaarschap over je werk, je gaat het gewoon doen
- Eigenzinnigheid, wellicht een tikkeltje brutaal is je niet vreemd maar altijd met oog voor samenwerking en de mensen om je heen.
- Je bent zelf reflectief en hebt organiserend vermogen

We bieden

We bieden een werkomgeving waarin jouw mening telt. Sterker nog die horen wij graag. Werken aan een future proof bank biedt ook de mogelijkheid om mede richting te geven, te gaan doen en zichtbare resultaten te neerzetten. We leren dan ook graag van jouw ervaringen en passen jouw best practices toe. Er is ruimte voor groei binnen en buiten je expertise, afhankelijk van jouw ambitie. Van innovatie tot implementatie en van portfolio tot procesmanagement.

Onze salarisindicatie heeft een brede range: EUR 67k – 89k all-in o.b.v. een 36-urige werkweek (40 mag ook). En nog aantal aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden die je van ons mag verwachten. Inschaling is afhankelijk van de ervaring, kennis en het potentieel wat je meebrengt.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Niels Fortgens, Lead Product Owner op 06-30432118 of Merel Steenbergen, HR People Development, op 06-20418082. We maken graag kennis met je!

Indication of Application Process

Step 1: Application

Fill out the information on the application form and upload your motivation letter and resume

Step 2: First interview

You will receive a confirmation of your application by e-mail. Within two weeks you will hear if you are invited for an interview

Step 3: Online assessment

You make an online cognitive test or an online assessment

Step 4: Second interview

You are invited for a second interview

Step 5: Job offer

You receive your job offer, once you have accepted it is time to start!

Related vacancies