Credit Risk Control - Amsterdam

Apply
  • Posting Date: 25-11-2019
  • Vacancy number: 23421
In het kort

Als Junior Credit Risk Controller ben je verantwoordelijk voor het calculeren, analyseren en leveren van kwalitatief hoogwaardige en complexe risk metrics analyses voor zowel binnen als buiten de bank (DNB). Je streeft naar continue verbetering van de data kwaliteit, die direct gevolgen heeft op de kwaliteit van de risico berekeningen. Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen, verzorgen en implementeren van hoogwaardige counterparty credit risk calculaties voor zowel interne als externe risico berekeningen omtrent OTC derivaten, Repo en Securities Financing transacties.

Daarnaast bewaak je dagelijks de kwaliteit van het calculatie proces door de juiste balans te vinden tussen tijdigheid en nauwkeurigheid van de informatie. Je hebt contact met veel verschillende stakeholders, zowel aan de front office (accountmanagement en handelaren) als aan de risk zijde (krediet fiatteurs).

Waar denk jij aan bij een volgende stap? Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je dagelijkse activiteiten bestaan uit het maken van analyses en het berekenen van de onderliggende krediet risico's. Je doet dit samen met je directe collega's en stakeholders van binnen en buiten de organisatie.

Je werkomgeving

Je directe werkomgeving is de handelsvloer van ABN AMRO Bank NV waarbij je in een zeer dynamische en resultaat gerichte omgeving zit vol met gedreven professionals.

Je profiel

afgeronde studie HBO of WO Bedrijfseconomie, Financiële Bedrijfskunde, Accountancy of vergelijkbare studie 

3 tot 5 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld in een mid-office of back-office functie bij een bank of beleggingsmaatschappij 

aantoonbare affiniteit met financiële markten & producten en risk management 

als persoon verantwoordelijkheidsgevoel en is zeer betrokken en kwaliteitsgericht 

uitstekende communicatieve vaardigheden niet alleen praten maar zeker ook doen mentaliteit

Belangrijke competenties: standvastig, goed analytisch vermogen, open staan voor feedback en communicatief vaardig (sparringspartner voor de business). In staat om zelfstandig te werken, toont initiatief en gaat actief de dialoog aan, zowel binnen de afdeling als met stakeholders.

We bieden

Wij bieden

  • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
  • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
  • Een goede pensioenregeling
  • Salaris indicatie Hay 7 - 9
Interesse?

Interesse? Solliciteer via de website. Voor vragen over de procedure kun je je wenden tot paul.verbeek@nl.abnamro.com