Legal Counsel Commercial Contracts and Real Estate - Amsterdam

Apply
 • Posting Date: 27-01-2020
 • Vacancy number: 19467
In het kort

Wil je werken en je verder ontwikkelen in een professionele en motiverende omgeving? Word Legal Counsel bij ABN AMRO en werk samen met je collega’s van Group Affairs aan een sterke Legal afdeling. Waar denk jij aan bij een volgende stap?

Maak werk van je doelen en ontwikkel je zowel professioneel als persoonlijk. Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Je onderhandelt met derden over allerlei commerciële contracten, zoals inkoopcontracten en huurcontracten. Dit doe je in nauwe samenwerking met Procurement en je interne klant, waarvan je een volwaardig sparringpartner bent. Ook adviseer je over de voor jouw klant relevante wet- en/of regelgeving en marktontwikkelingen en begeleid je gerechtelijke procedures. Je speelt een belangrijke rol als het gaat om het in kaart brengen van de risico's van de bank en helpt risico's te vermijden. Als juridisch expert ben je actief betrokken bij bank-brede projecten.

Je werkomgeving

De afdeling Legal ondersteunt de verschillende bedrijfsonderdelen van de bank bij hun activiteiten door relevante rechtsontwikkelingen te signaleren en daarover te adviseren. We signaleren en beïnvloeden nieuwe wet- en regelgeving en analyseren jurisprudentie. Ook stellen we (standaard) documentatie op en begeleiden we gerechtelijke procedures. Onze afdeling bestaat uit ongeveer 120 juristen. 

Je profiel

Een enthousiaste, pragmatische en gedreven jurist met kennis en ervaring op het gebied van contractenrecht en huurrecht. Je bent collegiaal, je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en uitstekende communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels. Je bent gewend om zelfstandig te werken, kan uitstekend samenwerken en overtuigt anderen van je standpunten. 
 Een afgeronde WO studie rechten:
 

 • 2-5 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist
 • Je bent creatief in je oplossingen en bent in staat om moeilijke onderwerpen in heldere taal uit te leggen
 • Je kijkt vooruit en kan concrete acties formulieren en je (helpt) deze uit te voeren
 • Uitstekende schrijf- en adviesvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels
We bieden

Een uitdagende juridische functie in een interessante en dynamische werkomgeving. Dankzij de centrale rol van de afdeling Legal doe je in korte tijd brede kennis op van de bank. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk is. ABN AMRO hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling en bied je daarom veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een aantrekkelijk pakket van employee benefits.

Bij ABN AMRO zetten we onze kennis, kunde en ons netwerk in voor klanten, zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. We willen dat klanten onze producten begrijpen en verkopen soms 'nee' als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is ons doel.

 

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie
 • Een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu via de website op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op via recruitment.legal@nl.abnamro.com.

We maken graag kennis met je.